Onze materialen

Zoals u al meerdere malen heeft kunnen lezen op onze website maken wij louter en alleen gebruik van de allerbeste materialen. Dit garandeert namelijk niet alleen het beste comfort, maar zorgt er ook voor dat uw meubels er strak en keurig afgewerkt uitzien. Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema en dit ondersteunen wij dan ook zeker. Vandaar dat wij niet alleen kijken naar de beste kwaliteit en de beste materialen, maar wij kijken ook naar zaken als duurzaam produceren. Op deze wijze dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu en een wereld waarop ook een toekomst mogelijk is voor de generaties die na ons komen.

 

 

 

Hout

Hout is één van de belangrijkste onderdelen van meubels. Wij maken gebruik van verschillende houtsoorten. Eén van deze houtsoorten is mahoniehout dat wij rechtstreeks importeren vanuit het Caraïbisch gebied. Hier komt immers het beste mahoniehout vandaan en dankzij onze goede contacten hier weten wij een leuke korting te bedingen op de prijs. En dit komt uiteraard de verkoopprijs ten goede. Een tweede houtsoort waar wij graag mee werken is kersenhout. Dit is een houtsoort die iets duurder is, maar heeft een prachtige ietwat rode kleur en wordt op een hele mooie manier oud. Zo krijgt u dus een meubelstuk met karakter. Ons kersenhout komt uit de Verenigde Staten en de leverancier ervan waarborgt het duurzame karakter dat wij graag nastreven.

 

 

 

Stof en leer

Twee andere veel gebruikte materialen die we gebruiken zijn stoffen en leder. Het leer dat wij gebruiken is leer van runderen. Deze dieren hebben allemaal stuk voor stuk een goed en diervriendelijk leven gehad. Wij werken qua stof het liefst zoveel mogelijk met natuurlijke materialen als katoen en linnen. Helaas is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat u als klant een ander materiaal prefereert. Daarom maken wij ook wel eens gebruik van microvezel en polyamide. Deze twee materialen zijn goed te reinigen en bieden daarnaast een goed comfort. Net zoals u korting op elektronica krijgt, zo krijgen wij korting op onze stoffen en leersoorten. Dit voordeel houden wij niet voor onszelf, want we laten u hier graag mee van profiteren.